Zoek
0512-525090

Marunaka superschaafmachines

Het klinkt haast te mooi om waar te zijn: een machine die oppervlaktebewerking in alle opzichten efficiënter maakt. Toch is dit precies wat de Japanse schaafmachines van Marunaka doen. Niet alleen werkt u met een Marunaka sneller, stiller en bijna stofvrij, maar ook energiezuiniger.

GLAD
 ONDANKS 
KNOESTEN 
EN 
HARS

De superschaafmachines van Marunaka zijn geschikt voor alle typen hout, of het nu gaat om tropisch hardhout of knoest- en harsrijk vuren. Ze vormen geen belemmering voor de superschaafmachine, evenmin als het tegen de nerf in schaven. De Marunaka kan zo ingesteld worden dat hij zowel in doorloop als in terugloop kan schaven.

Uitgebreide omschrijving

VOCHT 
HEEFT
 GEEN
 INVLOED 
OP
 DE 
RUWHEID

Een verschil met geschuurd hout en hout bewerkt met de Marunaka, blijkt uit het contact met vocht of water: de lineair geschaafde oppervlakken ruwen niet op. Deze eigenschap is ook erg gunstig voor hout dat gebruikt wordt voor de bouw van muziekinstrumenten, want het heeft een goede invloed op de akoestische werking van de houten delen. 

SUPERGLAD TOT IN HET KLEINSTE DETAIL

Onderzoekers van de TU in Dresden hebben onderzoek gedaan naar de celstructuur van geschaafd hout. Met een elektronenmicroscoop bekeken zij het oppervlak van geschaafd vurenhout:

Roterend schaven met botte messen Roterend schaven met scherpe messen Marunaka schaven voor het fijnste resultaat

Opnames elektronenmicroscoop, met dank aan: E. Bäucker, TU Dresden, 1997.

  • Foto links: roterend schaven met stompe messen
  • Foto midden: roterend schaven met scherpe messen
  • Foto rechts: schaven met een Marunaka machine

Schaven met de Marunaka geeft het fijnste resultaat: Marunaka geeft geen cirkelvormige oppervlakvorming en geen verdichting van de houtstructuur onder het mes.

REHOMY - SPECIALIST IN SCHAAFMACHINES

Al meer dan 20 jaar is Rehomy gespecialiseerd in schaafmachines van diverse merken. Rehomy biedt een assortiment schaafmachines van hoge kwaliteit aan en zorgt voor deskundig onderhoud.

PROBEER DE MARUNAKA VRIJBLIJVEND!

Wilt u zelf eenvoudig het resultaat van de Marunaka superschaafmachine ervaren? Neem dan contact met ons op. Wij bieden de mogelijkheid om gratis proefmateriaal te laten schaven.

Marunaka superschaafmachines

Marunaka superschaafmachine
Marunaka Ultra WII

Productfolder

Bekijk de superschaafmachine van Marunaka en bewonder het resultaat. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op!

Bekijk de Marunaka folder

Meer informatie / vrijblijvend offerte aanvragen

I can report that we are very pleased with the Weinig Unimat 1000 we bought from you and it is operating fine. We would be happy for you to...