Zoek
0512-525090

Historie van het bedrijf

In 1960 richtte Piet Bosgraaf zijn bedrijf op gespecialiseerd in houtbewerkingmachines.

Zijn bedrijf, gevestigd in het plaatsje Driesum, heette toen Bosgraaf Houtbewerkingmachines. Alle soorten houtbewerkingmachines werden verkocht. Eind jaren 60 werd hij importeur van Panhans machines uit Duitsland. Dit toen nog onbekende merk is in de jaren 70 en 80 uitgegroeid tot een gevestigde naam in Nederland. Later werd de naam van het bedrijf veranderd in Rehomy BV. In 1986 verwierf het bedrijf het importeurschap van het Zwitserse snelwisselgereedschap Tersa, in 1989 zelfs voor de gehele Benelux.

In 1990 is zijn zoon, Erik Bosgraaf bij het bedrijf komen werken, en is sinds 1998 directeur van het bedrijf.

In 1992 is het bedrijf verhuisd naar de huidige locatie op de Tussendiepen 39 te Drachten. In 1997 werd besloten om niet meer alle soorten houtbewerkingmachines te verkopen, mede door de sterk toegenomen concurrentie van standaardmachines. Het bedrijf ging zich specialiseren in vierzijdige schaafmachines en toebehoren, en Rehomy BV is daarmee uniek in de wereld.

Eind oktober 2000 was Rehomy BV de winnaar van de Euro Trofee in de sector Industrie. Deze prijs, uitgereikt door de Minister van Financiën, werd gewonnen doordat, zoals de jury schreef: "dit bedrijf munt uit in zijn euro-aanpak, waarbij initiatief, innovatie, grensverleggend ondernemersschap en een efficiënte invoering van de euro kenmerkend zijn".

In oktober 2001 behoorde Rehomy BV tot de laatste 5 genomineerden voor de Export Award 2001, de prijs voor de exportonderneming die op onderscheidende wijze vorm en inhoud heeft gegeven aan het digitaal zakendoen bij haar exportactiviteiten. Het certificaat werd uitgereikt door de Staatssecretaris van het Ministerie van Economische Zaken.

In de afgelopen jaren is het speerpunt steeds meer op de export te komen liggen, en wordt er ondertussen al geëxporteerd naar meer dan 20 landen wereldwijd.

We hebben een gebruikte Weinig Quattromat 23P van Erik gekocht. De machine was in perfecte staat. Is keurig afgeleverd en inbedrijf gesteld...