Zoek
0512-525090

REX schaafmachine

De door REX ontwikkelde vierzijdige schaafmachines met vaste tafel en verstelbare bovenbouw (4-kolommen geleiding) zijn het resultaat van jarenlange ontwikkeling en innovatie, alsmede de ervaring door de fabricage van meer dan 1000 machines met vaste tafel.

Kenmerken

Deze zware en robuuste machines voldoen aan de tegenwoordige eisen die aan de moderne universele vierzijdige schaafmachine worden gesteld. 

  • Korte steltijden door centrale electronische verstellingen.
  • Perfecte aanvoer, ook van nat en aangevroren hout.
  • Grote aanvoerrollen met cardan aandrijving.
  • Zelfstandige uitvoer van het geschaafde hout door 4 aangedreven uittrekwalsen.
  • Vaste tafelhoogte.
  • Lage onderhoudskosten.

De REX schaafmachines worden hoofdzakelijk daar ingezet, waar het om capaciteit en korte steltijden gaat. Als echte universele vierzijdige schaafmachine is ze buitengewoon geschikt voor het bewerken van zwaar bouwhout, maar eveneens voor de fabricage van geschaafde latten, vloerdelen,afdekhout voor buitenwanden etc.

Dankzij de moderne "positioneringsbesturing" is de omstelling van de REX machines op de gewenste maat slechts secondenwerk. Daardoor kunnen ook kleine orders rendabel worden uitgevoerd.

Door het verstellen van de schaafhoogte en schaafbreedte worden alle aanvoereenheden, bovendruk- en zijdruksystemen en het optionele fasesysteem automatisch meeversteld. Verder omstelwerk vindt niet plaats.

De schaafbreedte van 310 tot 2000 mm, de grote max. schaafhoogte en de groot uitgevoerde en tweezijdige gelagerde aanvoerrollen maken de REX tot een buitengewoon universeel inzetbare machine.

REX vierzijdige schaafmachines zijn door het bouwkasten principe in nagenoeg elke uitvoering leverbaar.

Meer informatie / vrijblijvend offerte aanvragen

We bought a used Weinig Rondamat 934 grinder. We are very grateful to Erik Bosgraaf for efficiency and high quality of work and equipment...