Zoek
0512-525090

Super Meca

Meest verkochte model met 1 mes.

Werkbreedte: 

250 mm

Werkhoogte: 

180 mm

Totaal vermogen: 

2 kW

Gewicht: 

430 Kg

Kenmerken

Het klinkt haast te mooi om waar te zijn: een machine die oppervlaktebewerking in alle opzichten efficiënter maakt. Toch is dit precies wat de Japanse schaafmachines van Marunaka doen. Niet alleen werkt u met een Marunaka sneller, stiller en bijna stofvrij, maar ook energiezuiniger.

GLAD
 ONDANKS 
KNOESTEN 
EN 
HARS

De superschaafmachines van Marunaka zijn geschikt voor alle typen hout, of het nu gaat om tropisch hardhout of knoest- en harsrijk vuren. Ze vormen geen belemmering voor de superschaafmachine, evenmin als het tegen de nerf in schaven. De Marunaka kan zo ingesteld worden dat hij zowel in doorloop als in terugloop kan schaven.

  • Snel
  • Stil
  • Zuinig 
  • Bijna stofvrij schaven met Japanse precisie

Marunaka, made in Japan

Uitgebreide omschrijving

VOCHT 
HEEFT
 GEEN
 INVLOED 
OP
 DE 
RUWHEID

Een verschil met geschuurd hout en hout bewerkt met de Marunaka, blijkt uit het contact met vocht of water: de lineair geschaafde oppervlakken ruwen niet op. Deze eigenschap is ook erg gunstig voor hout dat gebruikt wordt voor de bouw van muziekinstrumenten, want het heeft een goede invloed op de akoestische werking van de houten delen. 

SUPERGLAD TOT IN HET KLEINSTE DETAIL

Onderzoekers van de TU in Dresden hebben onderzoek gedaan naar de celstructuur van geschaafd hout. Met een elektronenmicroscoop bekeken zij het oppervlak van geschaafd vurenhout:


Opnames elektronenmicroscoop, met dank aan: E. Bäucker, TU Dresden, 1997.

Foto links: roterend schaven met stompe messen
Foto midden: roterend schaven met scherpe messen
Foto rechts: schaven met een Marunaka machine

Schaven met de Marunaka geeft het fijnste resultaat: Marunaka geeft geen cirkelvormige oppervlakvorming en geen verdichting van de houtstructuur onder het mes.

REHOMY - SPECIALIST IN SCHAAFMACHINES

Al meer dan 20 jaar is Rehomy gespecialiseerd in schaafmachines van diverse merken. Rehomy biedt een assortiment schaafmachines van hoge kwaliteit aan en zorgt voor deskundig onderhoud.

PROBEER DE MARUNAKA VRIJBLIJVEND!

Wilt u zelf eenvoudig het resultaat van de Marunaka superschaafmachine ervaren? Neem dan contact met ons op. Wij bieden de mogelijkheid om gratis proefmateriaal te laten schaven.

Productfolder

Bekijk de superschaafmachine van Marunaka en bewonder het resultaat. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op!

Meer informatie / vrijblijvend offerte aanvragen

Hi Erik, we bought a used Weinig Raimann from you. The machine is in very good condition, it has been very good dealing with your company...